Geef die Neusaap een banaan van 100% crisis
(Derde Fase Opleiding)

IBW's Derde Fase Opleiding (naam geregistreerd) is met dit eerste deel een feit.
1 week met 10 beeldende kunst- en TU-studenten / diverse openbare presentaties en produkties. 8 uur radio / produktie video.
3 publieke presentaties van:
Roland van den Berghe (Beeldend kunstenaar),Teun Abbehuis(onderwijs), Lucas Simonis (popmuzikant)
8 studenten behaalden een diploma: Nanda Smits, Rogier Walrecht, Caspar Hutten, Matthijs Bosman, Maarten Beckers, Jelle Houben, Nathalie Bruys.
Overigens, Joost Conijn, die ons bezoekt sinds dat hij tweedejaars student aan de Rietveld was, 1994, en die met ons mee is geweest in Calanda 1997, met ons het avontuur van Joop van den Ende heeft meegemaakt 1998, en ga zo door, was nu, op zijn beurt, een van de begeleiders tijdens deze Derde Fase. Hij heeft nu het laatste jaar, zoals bekend, zijn vleugels uitgeslagen. Toen wij in Honduras waren vloog hij over de woestijn (het lijkt wel een discovery aflevering). Het is vervelend om hierover zo bezitterig te moeten zeveren. Maar het is wel een perfect voorbeeld van hoe het zelfverschoningstraject verloopt. Zo zijn er een heel stel kunstenaars die voor een langdurige periode aan meerdere elementen van het IBW hebben meegewerkt. De lus van samenwerking is bij ons langer, dan een projekt of een tentoonstelling.


 
September 1999
  Stadsschouwburg Eindhoven.
     

<< terug