Internet

21 02 96

 

IBW, Eindhoven. Performance Her-Introduktie Haringsmijten. Bij het IBW en op het NET. Als start van het projekt "De Verzoeking van de Heilige Antonius", werd dit de Eerste telefonische Brabodramax-performance bij gelegenheid van het samenvallen van Einde Carnaval met Einde Ramadan. (uniek moment, een keer in de 8000 jaar, waarop de estafette van het vasten van de eene wereldgodsdienst door de andere wordt overgenomen). Tevens eerste grote aanzet van Internet-site met behulp van beeldend kunstenaars en NET-ingewijden Dirk Paesmans en Joan Heemskerk.

-- 05 98   Website construktie i.s.m. wildgroei techno-organisator Munne. In natura terugbetaald middels uitgeleende P.A.
01 09 t/m 30 11 98   "De zoveelste Verzoeking van de Heilige Antonius". Via dit door ons verkozen thema, academiestudenten bekend maken met eenvoudige doch over het hoofd geziene middelen voor internet, de zogenaamde multiple-gif animaties. een gigantische partij nieuwe animaties voor het net en het "public domain".
-- 09 99   Ars Electronica, Open X Mainline...Linz Budapest Sofia Karlsruhe Op uitnodiging gebruik gemaakt van extreem wijde internet-bandbreedte. Half uur live-performance op het Net We waren benieuwd hoe we deze net-aangelegenheid heel show-business konden aanpakken. Met een in-ge-keyde achtergrond van vuurwerk-stieren, met maskers van neusapen en een backing-tape van onze Hiroshima Lightshow wilde dat wel lukken.
Januari / Februari 2000 tot ...........   Periferico.org Een spaanstalige site gebouwd en geopend, naar model van onze laberyntische site in Nederland. Doel is, zonder het publiek inzicht te geven uit welk land en van welke groep die site is, een spaanstalige en latijns-amerikaanse identiteit aan te wenden voor onze IBW doelstellingen. Dit wordt een belangrijk samenwerkings-orgaan. Veel reakties van verbazing over "IBW-ers ?" in het spaanse cultuurpolitiek-correcte internetpodium Aleph. Grote golf moet nog komen.
-- 04 00   Semana Semantica/ On the construction of A New Devil (AND) in Calanda / La construccion de Un Nuevo Diablo en Calanda Eerste besloten CPI-Congres, gehouden in Calanda. Spaanse, Duitse en Nederlandse gasten. Volgens het "frapper toujours" ritme, verhogen we de frequentie van handelen in Spanje. Is dit een mogelijke Europese Culturele Vriendendienst ? Verbijstering en commitment van de buitenlandse gasten. Toezeggingen tot medewerkingen aan de bizarrste opzetten van het IBW. Enorme grote nieuwe tak aan de site periferico.org gebouwd, met name een gedeelte SWAMP-TENNIS en een gedeelte over Culturele Clismas.. We wachten nog een half jaar voordat we de site werkelijk, met metatags enzovoorts, publiekelijk maken. Voorlopig nog insider-werk.