Via Facteur Cheval,
naar De Trommelaars van Calanda


Paasweek: Via Facteur Cheval, naar De Trommelaars van Calanda: ter voorbereiding op een komende intensievere uitwisseling met Spanje en ander spaanstalige culturen.
Met een gezelschap van twintig man (filmers als Pieter Jan Smit en Joost Konijn, antropologen als Gerard Rooijakkers en fotografe Rosa Verhoeve, beeldende kunstenaars Manoe Bachus, Anick den Stille, choreografe Len Staals musicus/ performer Edwin van Eck, etc.) een "Insoppings"werkbezoek en verkenningsbezoek gebracht aan Calanda, geboortedorp van Bunuel en van het natuurlijkere Surrealisme. Dit bezoek, ten tijde van het unieke trommelritueel dat met de Paasviering gepaard gaat.
In samenwerking met de beeldende kunstenaars-nucleus Asociacion Amuna Duse, Zaragoza. Binnen enkele maanden in produkten omgezette resultaten hiervan (door onze gasten): Uitvoerige foto-verzameling , video-werkstuk, een choreografie, een antropologisch verslag, research-elementen voor een documentaire over schrijver Jef Last, een hele reeks schilderijen.


 
24 t/m 30 03 97
  Calanda, Teruel, Spanje.
     
     

<< terug